Magnesium on alkuaine ja yksi kehon tärkeimmistä kivennäisaineista, joka edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa. Ihmisen kehossa on magnesiumia 20-28 grammaa, josta noin puolet on luustossa ja loput lihaksissa ja muissa pehmytkudoksissa. Magnesium on välttämätön tekijä kehon aineenvaihdunnan tapahtumissa ja se osallistuu yli 300 biokemialliseen ja toiminnalliseen reaktioon elimistössä. Elimistö säätelee itse magnesiumin saantia ja hyödyntämistä. Ravinnosta saatavasta magnesiumista imeytyy elimistöön 20-60 %.
Ihmiskeho tarvitsee magnesiumia muun muassa solujen perusaineenvaihdunnan säätelyyn, geenien rakentumiseen, solujen jakautumiseen, normaaliin hermoston toiminnan ylläpitämiseen ja hermoimpulssien lähettämiseen sekä suurempien ravintoaineiden, kuten proteiinin muodostamiseen.
Magnesiumin lähteitä ovat vihreät lehtivihannekset, merilevät, palkokasvit ja täysjyvätuotteet. Myös kaakao, tumma suklaa, pähkinät ja siemenet sekä kahvi ovat hyviä magnesiumin lähteitä. Suomalaiset saavat 15 % magnesiumista juomista, lähinnä kahvista.
Magnesiumia saadaan yleensä riittävästi, jos henkilö on terve ja ruokavalio on tasapainoinen. Riittämättömän saannin taustalla on usein joku sairaus tai nesteenpoistolääkitys. Myös runsas fosforipitoisten juomien kuten kolajuomien käyttö voi heikentää magnesiumin imeytymistä.
- Auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
- Edistää elektrolyyttitasapainoa
- Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
- Edistää hermoston normaalia toimintaa
- Edistää lihasten normaalia toimintaa
- Edistää normaalia proteiinisynteesiä
- Edistää normaaleja psykologisia toimintoja
- Edistää luuston pysymistä normaalina
- Edistää hampaiden pysymistä normaaleina
- Osallistuu solujen jakautumisprosessiin