Magnesiumpitoinen ruoka

Magnesiumpitoinen ruoka

 

Magnesiumilla on tärkeä rooli monissa elimistön toiminnoissa ja tämän vuoksi on tärkeää, että saamme riittävän määrän magnesiumia ruokavaliostamme.

Mitkä ruoat sisältävät magnesiumia?

Magnesiumia löytyy useista ruoka-aineista, ja tämän vuoksi terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta saa riittävästi magnesiumia. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat esimerkiksi vihreät lehtivihannekset, palkokasvit ja täysjyvävilja. Magnesiumia on myös tummassa suklaassa, pähkinöissä ja kahvissa, joten voit silloin tällöin aivan hyvin herkutella suklaapalan tai kaksi kahvin kera. Juomat kattavatkin suomalaisten magnesiumin saannista jopa 16-20 %! Yksi desilitra kahvia sisältää jo 11 mg magnesiumia.

Miksi tarvitsemme magnesiumia?

Monet meistä tietävät, että magnesium auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Tämän vuoksi useat aktiiviset ihmiset haluavat varmistaa riittävän magnesiumin saannin ravinnosta tai ravintolisän muodossa.

Magnesium edesauttaa myös lihasten normaalia toimintaa ja auttaa ylläpitämään normaalia luustoa. Luusto ja lihaksisto saattavat olla toinen syy, miksi monet meistä ovat kiinnostuneet saamaan riittävän määrän magnesiumia joko magnesiumpitoisen ruoan tai ravintolisän avulla.

Vaihtoehtoiset magnesiumin lähteet

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan 10-13-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä aikuisten naisten tulee saada 280 milligrammaa magnesiumia vuorokaudessa. 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien poikien ja miesten magnesiumin saantisuositus on 350 milligrammaa päivässä. Magnesiumia saa riittävästi terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta, mutta monet meistä haluavat täydentää magnesiumin saantia myös ravintolisän avulla. Sana-sol Magnesiumlisä varmistaa riittävää päivittäistä magnesiumin saantia.

Tutustu Sana-solin mangesiumia sisältäviin vitamiinivalmisteisiin täältä.