Terveyttä koko perheelle - joka päivä

Terveyttä koko perheelle

Jokaisella perheenjäsenellä on omat päivittäiset ilonsa ja haasteensa, jotka vievät energiaa. Terveelliset raaka-aineet ja hyvä energiaravintoaine-, vitamiini- ja mineraalitasapaino ovat tärkeitä hyvinvoivan kehon ja mielen ylläpitoa varten. Aikuisten tehtävä on huolehtia, että perheen isot ja pienet saavat arjen keskellä terveellistä ruokaa ja tasapainoisesti ravintoaineita.

Panosta koko perheen terveyteen

Hyvä terveys ja terve elimistö ovat arjen haasteista suoriutumisen peruskivi. Yksi tärkeimmistä hyvän terveyden komponenteista on terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, jossa ravintoaineiden saanti on tasapainossa.

Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion ylläpitäminen voi olla haastavaa arjen pyörityksessä, ja monet luulevat syövänsä monipuolisemmin ja terveellisemmin kuin todellisuudessa syövät. Päivittäisen ravintolisän nauttiminen varmistaa vitamiinien ja mineraalien riittävää saantia kiireisestä elämänrytmistä huolimatta. Niin aikuisen kuin lapsen keho tarvitsee riittävästi ravintoaineita, jotta sen kehitys ja toimintakyky pysyvät tasaisina.

Lasten kasvu vaatii valtavasti energiaa

Lasten on heti syntymästään lähtien opittava valtavasti eri taitoja, ja kehon lihaksistoa on kehitettävä koko ajan liikkumalla. Lapsen kohdalla tämä tarkoittaa lähes extreme-urheilua, joka edellyttää valtavasti yritteliäisyyttä, energiaa ja rohkeutta.

Myöhemmin isoksi kasvaessaan lasten on opittava jatkuvasti uusia ja monimutkaisempia asioita fyysisellä, mentaalisella ja kognitiivisella tasolla. Lapset tarvitsevat siten paljon energiaa ja hyvää ravintoa arkeen. Ravintolisät saattavat joskus saada lapset nyrpistelemään neniään, mutta Sana-sol on kehittänyt useita hyvänmakuisia monivitamiinituotteita, jotka maistuvat koko perheelle.

Aikuinen näyttää mallia

Aikuisen kehitys ei ehkä ole niin jyrkästi nousujohteista kuin lapsilla, mutta myös aikuisten on pysyttävä niin perhe- kuin työelämän vauhdissa mukana. Aikuisen hyvä perusterveys on koko perheen hyvinvoinnin a ja o, sillä terve aikuinen jaksaa huolehtia itsensä lisäksi myös muista ja katsoa, mitä lautaselle päivittäin laitetaan. Aikuisen tulee huolehtia perheen terveellisestä ruokavaliosta sekä ravintoaineiden saannista. Terveet elintavat periytyvät usein lapsuudenkodista, joten aikuisen kannattaa näyttää hyvää esimerkkiä lapsilleen ja panostaa monipuoliseen ruokavalioon, jota täydennetään tarvittaessa ravintolisillä.

Tarpeellinen lisäapu kiireisessä arjessa

Ravintolisien tarkoitus ei ole korvata aterioita tai päivittäistä ruokavaliota, mutta niiden avulla voidaan täydentää ravintoaineiden saantia esimerkiksi niinä aikoina, kun ruoanlaittoon ei ehditä panostaa suositusten mukaisesti: kiire, nirsoilevat lapset ja arjen monet yllätykset voivat laittaa iltaruokasuunnitelmat hetkessä uusiksi. Vitamiinilisät ovat apuna siinä, että lapset ja aikuiset saavat kaikki tarvittavat ravintoaineet, ilman ylimääräistä stressiä.

Sana-sol -ravintolisätuotteet on suunniteltu koko perheen tarpeisiin, sillä ne ovat hyvänmakuisia sekä helposti nieltävässä nestemäisessä, pureskeltavassa tai tablettimuodossa. Perhe voi esimerkiksi luoda päivittäisen aamurutiinin, jolloin isot ja pienet auttavat toisiaan muistamaan ravintolisän nauttimisen aamiaisen ohessa. On tärkeää muistaa, että terveellinen elämä ei ole huippuvaikea suoritus, vaan pieniä arkisia tottumuksia - ja että kaikki apu, kuten ravintolisät ruokavalion tukena, kannattaa hyödyntää ja opettaa koko perheelle.