Ravintolisät tarpeiden mukaan

Monipuolinen ruokavalio antaa hyvät eväät elämään ja auttaa jaksamaan. Välillä ihan kaikki ruokailut eivät suju täydellisesti, aurinko ei paista tai elämäntilanne muuttuu, jolloin vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti voi olla vähäisempää. Onneksi on Sana-sol-tuoteperhe, joka tekee hyvää vastustuskyvylle, jaksamiselle, hermostolle,… ja juuri sinulle. Löydä oma ravintolisäsi tarpeesi mukaan. Mihin saisi olla?

 • Sinkki Sana-sol

  Vastustuskyvylle

  Terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta on tärkeää huolehtia vastustuskyvyn ylläpitämiseksi. Kun oikeaan ruokavalioon ei ehdi keskittyä voi turvautua ravintolisiin. Sinkki, seleeni, C- ja D-vitamiinit tukevat tutkitusti normaalia vastustuskykyä.

  Ravintolisät vastustuskyvylle 
 • Ravintolisät jaksamiselle

  Jaksamiselle

  Ravintolisät tukevat jaksamista ja stressin hallintaa. B-vitamiinit ja C-vitamiinit tukevat kehomme energiantuotantoa, immuniteettia ja hermostoa. C-vitamiini tutkitusti auttaa vähentämään väsymystä ja uupumista ja lisää raudan imeytymistä, mikä auttaa pysymään pirteänä.

  Ravintolisät jaksamiselle 
 • Ravintolisät hermostolle

  Hermostolle

  Tiamiini (B1-vitamiini), riboflaviini (B2-vitamiini), pyridoksiini (B6-vitamiini), B12-vitamiini ja niasiini (B3-vitamiini) edistävät hermoston normaalia toimintaa. Foolihappo on myös raskautta suunnittelevalle sekä odottavalle äidille tärkeä vitamiini.

  Ravintolisät hermostolle 
 • Ravintolisät luustolle

  Luustolle

  Ravinto on hyvin tärkeä osa luuston ja nivelten pysymisenä vahvoina ja hyvinvoivina. Monipuolinen ja terveellinen ravinto sekä liikunta tukevat luustoa ja tarvittaessa ravintolisillä voi tukea luuston pysymistä normaalina.
  Kalsium on tarpeellinen luuston ja hampaiden pysymiselle normaaleina. D-vitamiini edistää veren normaalia kalsiumtasoa, kalsiumin ja fosforin normaalia imeytymistä ja hyödyntämistä sekä luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina.

  Ravintolisät luustolle 
 • Ravintolisät lihaksille

  Lihaksille

  Lihasvaivat voivat johtua monista eri syistä ja on tärkeää pitää niistä huolta oikealla ruokavaliolla ja liikunnalla. Lihaksille tärkeiden aineiden saantia voi tukea ravintolisillä ja magnesium on kalsiumin tavoin erittäin tärkeä hampaille ja luustolle. Magnesium muiden muassa edesauttaa lihasten normaalia toimintaa ja osallistuu terveen luuston ylläpitoon.

  Ravintolisät lihaksille 
 • Ravintolisät raskausajalle ja imettävälle äidille

  Raskausajalle ja imettävälle äidille

  Sekä energia- että suojaravintoaineiden tarve kasvaa raskauden ja imettämisen aikana. Foolihappolisän syöntiä suositellaan naisille ennen raskautta ja raskauden aikana, koska folaatin tarve lisääntyy raskauden aikana. Folaatin on todistettu pienentävän riskiä sikiön kehityshäiriöille, kuten spina bifida -epämuodostumalle. Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee raskautta suunnitteleville naisille folaatin 500 mikrogramman päiväsaantia.

  Ravintolisät raskausajalle